top of page

Ako vybrať detskú posteľ?

Výber detskej postele je rozhodne pre rodičov veľmi zodpovedným krokom. Ide jednak o zariaďovanie detskej izby, ktorá by mala byť nielen funkčná, ale aj dizajnovo atraktívna, a to najmä pre deti. Detská izba by mala evokovať bezpečné miesto, ktoré podporí detskú fantáziu a hry. Zároveň by to malo byť miesto, kde si dieťa neublíži, a bude mať priestor nielen na komfortný spánok, ale aj na hru a učenie. Poďme však k samotnému výberu detskej postele.


detská posteľ


Detská posteľ by sa mala vyberať podľa veku dieťaťa, avšak myslite na roky dopredu. Kúpiť posteľ na rok na dva nie je veľmi efektívnou investíciou. Dieťa predsa môže mať jednu posteľ aj roky, pokiaľ má správnu veľkosť a proporcie, ako aj jednotlivé bezpečnostné prvky. Rozmery ako 90x200 sú preto vhodné pre dieťa až do mládežníckeho veku. Spočiatku voľte posteľ, ktorá má aj zábrany – tie môžete neskôr, keď vaše dieťa bude staršie, jednoducho odmontovať. Posteľ z dreva je u nás obľúbenou voľbou, je pevná, odolná, vydrží dlho a predstavuje zdravý prírodný materiál.



hračky v detskej izbe

Ďalšou otázkou je, či zvoliť single posteľ, posteľ s prístelkou alebo poschodovú posteľ. To záleží na počte detí v jednej izbe, prípadne na vašich preferenciách. Detské postele v internetovom obchode Elpo-nabytok.sk zvyknú mať buď praktický úložný priestor na hračky alebo práve vhodnú prístelku. Nosnosť každého lôžka je až do 100 kg, preto sa budú skvelo hodiť aj pre staršie deti, resp. pre deti o pár rokov, keď vyrastú.


Dôležitým bezpečnostným prvkom je aj zábrana. Zábrana pritom môže byť implementovaná nielen an poschodových posteliach, ale aj na jednolôžkach. Rozhodne je skvelým prvkom, ktoré potrebujú najmä menšie deti. Postieľku tak môžu využívať aj naozaj malé detičky, ktorým je už postieľka pre batoľatá malá. Keď teda zvážite rozmer, počet lôžok a bezpečnostné prvky, vezmite do úvahy aj dizajn – ktorý bude vhodný pre chlapca alebo pre dievča. Tak určite vyberiete vhodné lôžko pre svoje dieťa.

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page