top of page

Krása nielen fyzická

Aktualizováno: 12. 3. 2021

fithits Myslíte, že slovkom "krása" môžeme označiť len pekné tváre a dobe ideálne postavy žien, mužov, či objektov ? :) A čo ich robí tak krásnymi a príťažlivými. Je to čisto fyzický vzhľad, alebo je za tým aj niečo viac ? Prečo sa ideály krásy s dobami menia a ľuďom sa páči niečo iné. O tom budeme premýšľať a zdieľať skúsenosť v tomto príspevku :)



Blog o živote fithits a krása
Keď sme v harmónii a jednote sami so sebou, spokojní, naša vnútorná krása sa môže prejaviť.
Krása je čistá

Keď som sa snažila nájsť nejakú konkrétnejšiu definíciu krásy ako princípu alebo určitej energie, teda, čo si ľudia myslia, že krása je, našla som rôzne názory. Niektorí si myslia, že krása je to, čo vytvára príjemný pocit. Iní zase, že krása je spätá s dobrom a pravdou. Osobne si myslím, že krása je energia, alebo nazvime to vyžarovanie čistej harmonickej energie. Krása je priam kryštálovo čistá, harmonická a plná svetla. Podľa mňa krása = čistota. Zároveň však ide o rezonanciu, ktorá sa dotkne srdca, ktorá otvára srdce - to je krása..... a skutočne vie pozdvihnúť vedomie.



Kvety si zrejme krása vybrala za jedno zo svojich sídiel :)

Krása je rezonancia, ktorá sa dotkne srdca

Často si môžeme všimnúť, že krása nie je určená len fyzickými črtami, ale práve aj určitým vyžarovaním, rezonanciou zvnútra. nejakou tou iskrou, ktorá je skrytá. Prečítala som si rôzne úryvky, čo si ľudia myslia o fyzickej kráse a tiež sa názory rôznili.

Pár názorov a skúseností, či pozorovaní prinášam aj sem :):

  • fyzická krása je pocit, ktorý máme sami zo seba

  • krása je pozitívny vzťah k sebe

  • dostatočná sebaúcta, sebahodnotenie, sebavedomie

  • byť jedno so sebou, byť so sebou spokojný, zjednotený

  • byť bez komplexov

  • to, ako sa o seba staráme -ukazuje možno aj to, ako si vážime seba samého

  • krásu ovplyvňuje aj prúdenie energie v tele - pranajáma (dychové jogové cvičenie) pomáha, prečisťuje a človek má lepšie vyžarovanie

  • aby sa mohla krása naozaj prejaviť fyzicky, je potrebné zdravie



Krása odráža aj určitú vnútornú silu.

Prečo sa ľuďom v rôznych dobách páčilo niečo iné ?

Tak toto ma naozaj zaujímalo a tak som nad tým dlho premýšľala a meditovala. Prečo sa móda tak líšila, prečo ľudia menili ideály krásy. Kde to vzniká a čo to ovplyvňuje ? V ľudskom vedomí, jeho vývoji, myslení, hodnotách a tolerancii. Dynamika sa zrýchlila, autá, transport, lietadlá, šport, všetko je rýchle. A dynamika a pohyb sú veľmi ohybné a štíhle, rýchle, preto sa ľuďom dnes možno páči všetko štíhle. Ideál krásy je dnes štíhly. A keď to tak nie je sme nešťastní, že s touto dynamikou nemôžeme držať krok.

Kedysi sa ľudia nikam neponáhľali, mohli mať dlhé robustné odevy, ozdoby a plné telá, páčilo sa im to. No dnes by to už bolo veľmi nepraktické. I naše uvažovanie sa zmenilo a zrýchlilo. Tak preto štíhle línie, ktoré sú tak dynamické a ladia s rytmom doby podľa mňa.



Krása nemá nič spoločné s vekom.

Ako prebudiť svoju vlastnú krásu ?

To, ako sa cítite, čo si o sebe myslíte, ako ste v spojení a súlade sami so sebou, to všetko ovplyvňuje vaše vyžarovanie a to ako pôsobíte navonok.

Ak sa na seba dívate a cítite sa zle, či nepríjemne, treba to pomaly zmeniť. Tu sú moje poznatky a skúsenosti i keď profesionáli by zrejme ešte mnoho dodali.

  • Oceňte sami seba -povedzte si, čo si na sebe ceníte, ako sa máte radi, vážite si sami seba, povedzte si, že to dokážete a čo si všetko zaslúžite. Povedzte si čokoľvek pekné a pozitívne, zo srdca.

  • Odbúravajte komplexy - podľa mňa je veľa komplexov vytvorených z nejakej krivdy. Povedzte si, že si odpúšťate a že odpúšťate ostatným a to aj keď neviete, čo presne. Odpustite si všetko, čo sa vám na sebe nepáči. Je to akoby také mentálne cvičenie, ktoré je dobre opakovať :)

  • Výčitky zahoďte do koša, a to čím skôr :)

  • Sebaláska, áno tá je hojivá a lieči, pošlite si lásku sami sebe zo svojho srdca a od srdca. I keď to spočiatku nejde.

  • Robíte pre iných mnoho, urobte niečo aj pre seba. Čo máte radi a čo vás baví? Doprajte si pravidelne niečo, čo vám robí naozaj radosť, aj keď to bude stáť peniaze, je to dobrá investícia :).

  • Vyzerajte pekne upravený. Upravený výzor a zovňajšok sú tiež vyjadrením úcty k sebe i ostatným. Využite čokoľvek, čo vám dodá energiu a budete sa cítiť lepšie. Pekné upravené vlasy, make up, oblečenie, topánky, čokoľvek.

  • Joga, pranajáma a meditácia nás môžu tiež posunúť bližšie k sebe samým a k vnútornej harmónii.

A čo na záver ? :)

Každý deň môžeme nájsť niečo, čo je naozaj krásne, lebo krása je rezonancia, ktorá sa dotkne srdca, ktorá otvára srdce - to je krása... A raz sa na seba pozrieme a bude to tam tiež a nezáleží na veku :)


Tak napíšte do komentu, čo ste dnes našli krásne vy :)


51 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page