top of page

Zariaďovanie detskej izby môže byť zábava!

Detská izba je viac ako len priestor na spanie. Prináša každodenné útočisko a bezpečné miesto, kde sa rodia a plnia detské sny. Priestor na kvalitný odpočinok, ale aj hry plné zábavy a detskej fantázie. Práve veselé farebné schémy sú pre deti vhodnou alternatívou. Pokojnú atmosféru vyčaria jemné pastelové farby a aktivitu podnietia silnejšie či neónové farby. Jemné príjemné vzory alebo obrázky, ktoré podnecujú pohodu a príjemné pocity. Závisí, akú atmosféru a energiu chcete v detskej izbe vykúzliť. Každé dieťa je iné, a preto je dobré pri zariaďovaní detskej izby brať do úvahy aj povahu, hobby či obľúbené farby dieťaťa. Treba si uvedomiť, že je to predovšetkým jej alebo jeho priestor.


zariaďovanie detskej izby


Základ tvorí detská posteľ, ktorá často slúži práve ako základňa aj pre každodenné hry. Detské postele, ktoré sú praktické a prinášajú lákavý detský dizajn, jednoducho nájdete na webe Elpo-nabytok.sk. Výhodou môžu byť aj poschodové postele, ktoré sa hodia, pokiaľ budú v jednej detskej izbe viacerí súrodenci. Ušetria vám množstvo miesta a prinesú naozaj obľúbený prvok. Keď si vyberiete detskú posteľ, dajte si záležať, aby ste ju správne v izbe umiestnili. Predtým si na papier môžete načrtnúť pôdorys a rozvrhnúť jednotlivé kúsky nábytku. Detské postele umiestnite k stene tak, aby dieťa videlo na dvere a ideálne, aby nebolo priamo pod oknom. Stena vytvorí bezpečné miesto a pocit útulnosti a zázemia, ktoré dieťa potrebuje.


poschodova detska postel


Okrem postele sa iste budú hodiť šatník a skrinky na uloženie hračiek a oblečenia. Využiť sa dá aj úložný priestor postele, pokiaľ si vyberiete podobný model. Písací stôl a stolička zase patria k školopovinným deťom. Vyhnite sa v izbe príliš ostrým líniám a snažte sa ich zjemniť zavesením hračiek, vhodným kobercom, plyšákmi, pozitívnymi obrázkami na stenách, vankúšmi a podobne. Detská izba tak bude naozaj nádherným priestorom pre každodenné hry a kvalitný odpočinok detí.

5 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page